info@restaurangsvalan.se
042-288151 eller 042-288439

Recept 3

Kycklingbiffar med mos och syrad kålrabbi
Näringsvärde per/portion
Energi 2193 kJ / 524 kCal

Ingredienser

Portioner: 4                                                                   

Biffar

  • 1/2 dl mjölk
  • 1 Ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk salt
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olja

Mos

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 morötter
  • 50 g smör
  • salt och peppar

Kålrabbi

  • 3/4 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk ättika (12 %)
  • 2 krm salt
  • ca 300 g kålrabbi
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här

  • Biffar: Blanda mjölk, ägg och ströbröd med kryddorna och låt svälla några minuter. Smaka av innan du lägger i färsen. Stek biffarna i olja i en stekpanna tills innertemperaturen är 72°C.
  • Mos: Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka. Häll av vattnet men spara lite för att späda med. Stöt sönder rotfrukterna med en ballongvisp eller stöt. Blanda med smöret och smaka av med salt och peppar. Späd med kokspadet till önskad konsistens.
  • Kålrabbi: Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull och koka upp. Skala kålrabbin. Skär den först i tunna skivor och sen i stavar. Vänd ner dem i lagen. Hacka persiljan och vänd ner den precis innan servering.