Kräftminestrone med risoni
Näringsvärde per/portion
Energi 2365 kJ / 564 kCal
Ingredienser
Portioner: 4
- 1 fänkål (à ca 300 g)
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
- 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
- 500 g passerade tomater
- 2 tsk timjan
- 2 burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
- 1 1/2 dl risonipasta
- 1/2 kruka persilja
Bröd
- 300 g bake off minibaguetter (gärna flerkorn)
Gör så här
- Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
- Ansa, dela och skiva fänkålen tunt.
- Skala och tärna morötterna.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta och krydda med salt och peppar.
- Bröd: Baka bröden.
- Rör i tomatpuré i grytan och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt vin, buljong och passerade tomater, krydda med timjan och koka upp.
- Häll kräftstjärtarna i ett durkslag och dem rinna av.
- Rör ner risonin i soppan och koka enligt anvisningen på förpackningen.
- Vänd ner kräftstjärtarna i soppan och låt den bli varm igen, men inte koka, då blir de sega.
- Hacka persiljan och strö över soppan och servera med baguetterna.