restaurang.svalan.se@sodexo.com
042-288151 eller 042-288439

Recept 2

Kräftminestrone med risoni
Näringsvärde per/portion
Energi 2365 kJ / 564 kCal

Ingredienser

Portioner: 4

  • 1 fänkål (à ca 300 g)
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
  • 500 g passerade tomater
  • 2 tsk timjan
  • 2 burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 1/2 dl risonipasta
  • 1/2 kruka persilja

Bröd

  • 300 g bake off minibaguetter (gärna flerkorn)

Gör så här

  • Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  • Ansa, dela och skiva fänkålen tunt.
  • Skala och tärna morötterna.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta och krydda med salt och peppar.
  • Bröd: Baka bröden.
  • Rör i tomatpuré i grytan och fräs ytterligare någon minut.
  • Tillsätt vin, buljong och passerade tomater, krydda med timjan och koka upp.
  • Häll kräftstjärtarna i ett durkslag och dem rinna av.
  • Rör ner risonin i soppan och koka enligt anvisningen på förpackningen.
  • Vänd ner kräftstjärtarna i soppan och låt den bli varm igen, men inte koka, då blir de sega.
  • Hacka persiljan och strö över soppan och servera med baguetterna.