info@restaurangsvalan.se
042-288151 eller 042-288439

Recept 7

Spenat och basilikafrittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg
Näringsvärde per/portion
Energi 2023 kJ / 484 kCal

Ingredienser

Portioner: 4                                                                   

Frittata

  • 2 förp vegetarisk pytt (à 500 g)
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 8 ägg

Fetaostkvarg

  • 150 g fetaost
  • 2 dl kvarg (0,1%)
  • 2 msk mjölk

Till servering

  • mixad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Frittata: Lägg pytten i en ugnssäker form, blanda med olivoljan och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills rotsakerna börjar bli gyllenbruna.
  3. Mixa spenat, basilika, mjölk, salt och ägg till en slät äggstanning.
  4. Ta ut formen ur ugnen och häll äggstanningen över rotsakerna. Tillaga ytterligare ca 25 minuter eller tills frittatan har stelnat.
  5. Fetaostkvarg: Mixa fetaosten med kvargen och mjölken. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera frittatan med fetaostkvargen och salladen.