info@restaurangsvalan.se
042-288151 eller 042-288439

Recept 5

Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm
Näringsvärde per/portion
Energi 2778 kJ / 664 kCal

Ingredienser

Portioner: 4                                                                   

Gremolatakyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • skal av 1/2 citron
  • 20 g bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta

Bulgursallad

  • 3 dl bulgur
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk pressad citron
  • 65 g färsk bladspenat

Getostkräm

  • 50 g chèvreost
  • 1 1/2 dl matyoghurt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Gremolatakyckling: Dela kycklingen på längden. Salta, peppra och bryn runtom i 1/3 av olivoljan.
  • Stek klart kycklingen mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära i den. Är köttsaften klar och genomskinlig är kycklingen färdigstekt.
  • Riv citronskalet från en 1/2 citron fint, finhacka bladpersiljan och skalad vitlök. Blanda med 1/3 av olivoljan.
  • Dela kycklingen på snedden och marinera i gremolatan fram till serveringen.
  • Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av i sil.
  • Skala morötter och rödlöken. Slanta morötterna och strimla rödlöken.
  • Stek morötterna och rödlöken i 1/3 av olivoljan ca 5 minuter. Blanda med kokt bulgur.
  • Strimla aprikoserna och blanda med bulgur. Smaka av bulgursalladen med pressad citron, salt och peppar. Vänd ner spenaten i salladen strax innan serveringen.
  • Getostkräm: Mosa ihop chèvreost och matyoghurt till en kräm.
  • Servera gremolatakycklingen med bulgursallad och getostkräm.