info@restaurangsvalan.se
042-288151 eller 042-288439

Recept 4

Fröstekt lax med rostat vitkålsris, citron och gurkkvarg
Näringsvärde per/portion
Energi 2030 kJ / 485 kCal

Ingredienser

Portioner: 4                                                                   

Lax

  • 4 bitar laxfilé (à 140 g)
  • salt
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk vita vallmofrön
  • 2 msk rapsolja

Gurkkvarg

  • 1/2 citron
  • 1/4 gurka
  • 250 g kvarg
  • salt och svartpeppar

Vitkålsris

  • 2 förp vitkålsris (à 250 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 65 g babyspenat

Till servering

  • småbladig sallad
  • olivolja
  • citron

Gör så här

  • Tina laxen om fryst används.
  • Lax: Skär varje laxbit i 2 skivor och krydda med salt, låt stå i rumstemperatur 10 minuter.
  • Gurkkvarg: Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Skala och skär gurkan i centimeterstora tärningar. Blanda gurka, citronskal och kvarg och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Lax: Blanda samman fröna och lägg på en tallrik. Vänd laxskivorna i fröblandningen och stek i oljan i en medelvarm stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  • Vitkålsris: Stek vitkålsriset hastigt i oljan i en het stekpanna. Vänd ner spenaten och krydda med salt och peppar.
  • Till servering: Servera vitkålsriset med lax, sallad, olivolja, citron och gurkkvarg.