info@restaurangsvalan.se
042-288151 eller 042-288439

Recept 1

              Quinosallad med rostade grönsaker, lax och rödlökskvarg
Näringsvärde per/portion
Energi 2492 kJ / 596 kCal

Ingredienser

Portioner: 4                                                                   

Quinoasallad

  • 1 zucchini   
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 port quinoa (gärna tricolore)
  • 1 ask färsk bladpersilja (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 65 g babyspenat

Rödlökskvarg

  • 1 rödlök
  • 250 g kvarg (0,2%)

Lax

  • 4 port laxfilé (à 150 g)

Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Quinoasallad: Skär zucchinin i centimetertjocka skivor. Skala morötterna, dela på mitten och skär varje del i 4 stavar. Ansa, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala, dela och skär löken i klyftor.  
  • Blanda grönsakerna med olivoljan och krydda med salt och peppar. Häll ut på en plåt och rosta mitt i ugnen tills morötterna är mjuka ca 25 minuter.
  • Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Rödlökskvarg: Skala och hacka löken, blanda med kvargen och smaka av med salt.
  • Lax: Krydda laxen med salt och peppar och lägg i en lätt smord ugnssäker form och sätt in i nedre delen av ugnen tills laxens innertemperatur är 56°C, ca 15 minuter.
  • Quinoasallad: Hacka persiljan. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
  • Blanda quinoa, rotsaker, persilja, spenat och citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Servera quinoasalladen med lax och rödlökskvarg.